Kevätkokous

OUBS ry:n sääntömääräinen yhdistyskokous pidetään lauantaina 19.6.2021 klo 17:00 Jämeräntaival 1 Studiolla. Esityslista löytyy täältä.

Mitä OUBSissa tehdään?

OUBSissa pääset mukaan niin isoihin suoriin monikameratuotantoihin kuin pienempiin videotuotantoihin, kuten dokumenttien kuvaamiseen!

Keikoilla on tarjolla monenlaisia rooleja, joihin voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Tällä sivulla on esitelty tyypillisimmät tehtäväkuvaukset.

Kaluston käytössä järjestämme vuosittain koulutuksia sekä opastamme aina keikalla mukana olevia.

Yhdistyksen sähköpostilistalle ja jäseneksi voi liittyä täällä.

Kuvaaja

Kuvaaja on ehkä näkyvin rooli OUBSin keikoilla, sillä hän on se joka heiluu kameran takana ja osoittaa sitä kohti puhujia ja esiintyjiä. Wappuna 2020 meillä oli myös ensikertaa kraanaoperaattori, joka ohjasi kraanan (pitkä varsi) päässä olevaa kameraa saaden liikettä myös kameran sijaintiin. Kuvaaja toimii monikomeratuotannoissa pitkälti ohjaajan opastuksen avulla.

Toimittaja

Toimittaja johdattaa katsojat tapahtuman tunnelmaan kameran etupuolelta. Toimittaja haastattelee muita ihmisiä, testaa tapahtuman pallomeren, haastattelee eläimiä, kertoo vitsejä, kyselee pelaajien tunnelmia tai mielipiteitä ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen. Toimittaja pääsee kehittämään omaa sanavarastoaan sekä puhelahjojaan luoden katsojille hauskaa ja mielenkiintoista sisältöä.

Kuvaleikkaaja ja ohjaaja

Kuvaleikkaaja on henkilö, joka valitsee minkä kameran kuvaa näytetään milläkin hetkellä. Usein keikoilla kuvaleikkaajan vastuulla on myös ohjaajan rooli, eli ohjata kuvaajien toimintaa. Tämä hoituu kätevästi mukana kannettavan sisäpuhelinjärjestelmämme avulla. Suurimmilla keikoilla ohjaaja saattaa olla myös eri henkilö kuin kuvaleikkaaja.

Miksaaja ja äänittäjä

Miksaaja säätelee mikrofonien ja muiden äänilähteiden voimakkuuksia sekä tekee tarvittavat korjaukset signaaleihin, joilla lähetys saadaan kuulostamaan selkeältä ja hyvältä. Ennen lähetystä hän suunnittelee puhujien ja tilan mikityksen. Videotuotannoissa voidaan kuvan ulkopuolella tarvita toisinaan myös pitkävartisen mikrofonin kanssa heiluvaa puomittajaa.

Mediaoperaattori

Mediaoperaattori ajaa videot, grafiikat ja musiikit lähetyksen aikana katsojille. Hän tarkistaa ennen lähetystä, että videot pyörivät ja musiikit pauhaavat toivotulla tavalla. Tarvittaessa hän opastaa tapahtumajärjestäjää videoiden formaatissa sekä materiaalien toimittamisessa lähetystä varten.

Lähetystarkkailija (ääni- ja kuva-)

Lähetystarkkailija varmistaa, että streamauspalvelun kautta jaettava kuva ja ääni on korkealaatuista. Hän saattaa myös moderoida chattia sekä auttaa muita kiireellisissä asioissa, kuten janon ja nälän sammuttamisessa.

Videoleikkaaja

Kaikkia OUBSin tuotantoja ei lähetetä suorana taivaalle, vaan joskus niitä leikataan myös ennen ja jälkeen lähetyksen. Videoleikkaaja taitavasti pätkii ja yhdistelee videotiedostoja koherenteiksi kokonaisuuksiksi ilman suoran lähetyksen tuomaa aikapainetta.

Keikkatuottaja

Keikkatuottajat valitsevat hallituksen kanssa kiinnostavimmat ja yhdistykselle sopivimmat kuvauspyynnöt. Hän valitsee kullekin tuotannolle vastuuhenkilön, joka on yhteydessä tapahtumajärjestäjään ja joka hankkii keikalle tarvittavan määrän ihmisiä. Tuottaja voi myös kehittää omia kiinnostavia videoprojekteja.

Toimihenkilövirat

Hyvinvointivastaava

Hyvinvointivastaava varmistaa, että yhdistyksen jäsenet voivat hyvin, ja ettei keikoilla ja talkoopäivinä pääse nälkä ja jano yllättämään. Hän voi myös yllättää muut OUBSilaiset varaamalla yhteisen rentoutussaunan pitkän keikkaputken jälkeen.

Tekniikkavastaava

OUBSilla on paljon tekniikka, jonka huollosta ja kunnosta vastaa tekniikkavastaava. Monipuolinen ja ammattitasoinen videotekniikka kaipaa aina välillä rakkautta ja puhdistavaa mikrokuituliinaa. Tekniikkavastaava suunnittelee uusia hankintoja sekä ylläpitää palvelimia ja verkkosivuja.

Vuokravastaava

Vuokravastaava vastaa muiden yhdistysten ja AYY:n opiskelijoiden kalustotarpeisiin. Vuokravastaava vastailee sähköposteihin ja sopii sopivat nouto- ja palautusajat. Hän myös huolehtii, että vuokrattavat laitteet ovat hyvässä kunnossa niin ennen kuin jälkeen vuokrauksen.

Studiovastaava

OUBSilla on käytössään upea Studiotila. Studiovastaava huolehtii tilan ylläpidosta, sekä mahdollisesti visioi uusia ideoita tilan käyttöön tai remontteihin. Studiovastaava järjestää tarvittaessa talkoot ja tarjoaa teknistä tukea Studion vuokraajille.

Graafikko

Graafikko suunnittelee lähetyksissä ja videoilla sekä verkkosivuilla ja yhdistysvaatteissa näkyvät grafiikat. Esimerkkejä lähetyksien grafiikoista on esimerkiksi erilaiset alku-, väli- ja loppuplanssit sekä ns. alakolmannekset, joissa kerrotaan kulloinkin äänessä olevan nimi.

Somettaja

Somettaja markkinoi OUBSin suoria lähetyksiä ja uusia videoita sosiaalisen median välityksellä, jotta sisältö tavoittaa yleisön mahdollisimman laajalti. Somettaja myös innostaa yleisöä tapahtuman aikana ja tarjoaa ihmisille mahdollisuuden päästä lähetyksen kulissien taakse uusinta ATK-tekniikkaa hyödyntäen.

Yhdistyksen hallinto

Yhdistys tarvitsee myös hallitusen sekä muota laissa määrättyjä toimijoita. Alla on esitetty heistä tärkeimmät.

Puheenjohtaja

Puheenjohtaja johtaa hallitusta ja kutsuu kokoukset kokoon. Hän vastaa, että yhdistys pyörii ja keikkapyyntöihin vastataan.

Rahastonhoitaja

Rahastonhoitaja lähettää laskut, suunnittelee vuotuisen budjetin ja tekee kauden jälkeen tilinpäätöksen. Hän myös haluaa kaupassa aina kuitin ostoksista.

Sihteeri

Sihteeri kirjaa kokousten tapahtumat paperille tulevien sukupolvien ja toiminnantarkastajien ihailtavaksi.

Toiminnantarkastaja

Toiminnantarkastaja suorittaa sääntömääräisen tarkistuksen toimikauden loputtua ja siten huolehtii, että yhdistys on toiminut sääntöjen ja pykälien mukaisesti.